Alliansen Mairittet inviterer til Mairittet 1. mai 2022 klokken 10:00.

Tidligere resultater og nye fra individuelle og lagpuljer finnes på Turritt.com. Samt Bilder fra Mairittet. Tar dere bilder eller linker til bilder fra Mairittet 2022, så setter vi pris på å få det sendt til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vinner av idealtidskonkurransen i Mairittet 2019 ble Sveinung Boga, Bogafjell SK med tiden 2.10.26. Han bommet på tiden med 2 sekunder Den fastsatte idealtid var 2.10.28.

Mairittet 2020 og 2021 ble avlyst grunnet Covid-19.

Vinner 2021 bes ta kontakt med rittleder Vidar Bringeland Sørensen, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 Premiering. Det vil bli utdelt et gavekort på kr. 3.000 til den deltakeren som kommer nærmest idealtiden i rittet. Denne settes opp før rittet og legges i en forseglet konvolutt som åpnes etter at første deltaker har kommet i mål.

Det vil også bli trukket ut gavepremier på startnummer. Disse kan hentes etter målpassering hos arrangør.

Politi vedtak. Siden Mairittet er et turritt, vil det kun gis tillatelse til en offisiell ledsagerbil i front med blinkende taklys og skilt på taket «Sykleritt pågår». Denne vil være plassert foran pulje 1 med start kl 10:00. Dette betyr at resterende puljer ikke får egne følgebiler og må følge trafikkreglene. Det oppfordres derfor til deltakerne kun å sykle to i bredden og holde seg på høyre side av veien. Mairittet oppfordrer alle puljer til å ta det rolig frem til Ganddal er passert. Det vil for øvrig være plassert vakter på trafikkfarlige steder i løypa. Men husk å vise hensyn i trafikken!

Rittet er 76 km, se vedlagte link for løype profil. Det er en relativ flat løype, men med noen innlagte bakker.  Se kart.

Rittet har både individuell start og lags påmelding. Det vil ikke være matstasjoner underveis, men det vil bli servert noe å bite i og drikke ved start og mål området.

Startsted/Mål. Sandneshallen ved Sandved skole.

Regler. Alle ryttere skal følge gjeldende trafikkregler. NCFs Turritt regler gjelder for arrangementet. Se www.sykling.no for informasjon.

Sykler. Gjeldende regler fra NCF gjelder for landeveis turritt. På lagkonkurransen er det det ikke lov å benytte tempo sykkel, da det skal være like forhold for alle.

Utstyr. Tempo styre, tempo hjelm er ikke tillatt.

Individuell påmelding. Påmelding, trykk her.

Frem til 1.1.2022 er startkontingenten kr 250.  Fra 1. januar øker start kontingent til kr 300 og fra 1. april øker den til kr 399.  Fra 28. april og til siste påmeldingsfrist på web 1. mai kl 09:59 vil kontingenten være kr 499. Engangslisens 150 kommer i tillegg for de som ikke har helårs lisens.

Lags påmelding. Påmelding, trykk her.

Følgende regler gjelder for lag: Bortsett fra lag 1 som får den offisiell ledsagerbil foran seg, vil det ikke være tillatt med bil foran lagene. Alle lagene må følge trafikkreglene og følge henvisningen fra vaktene hvor disse er plassert.

Det anbefales at det er minimum 20 stk på et lag, og maximum 40 stk per lag. Det må være 15 mann til mål for at resultat skal komme for laget. Det vil ikke være individuell tidtaking for den enkelte på laget. Det er nr 15 som blir gjeldende tid for laget. Dersom man stiller med mindre enn 20 deltakere til start, må minimum 15 deltakere komme til mål for at laget skal få tid. Dersom kun 14 kommer i mål vil ikke laget få status fullført. Følgebiler er ikke tillatt og samme turritt regler gjelder også for lag. Alle i laget må stille fra samme klubb og være medlem av denne klubben, samt benytte klubbdrakten. Dersom det skal stille mix lag ta kontakt med arrangør i forkant av påmelding for retningslinjer rundt dette.

Det må utnevnes en lagleder for hvert lag. Denne tar kontakt med påmeldingsansvarlig aDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., og ber om å få lagt inn lagsnavn. Vær klar over at noen lag allerede eksisterer i påmeldingssystemet. Deretter kan den enkelte lagsdeltaker melde seg på direkte i påmeldingssystemet. Ingen kan melde seg på før dette er gjort. Alle lagledere må melde inn sitt lagsnavn senest innen 18. april, og lagets ryttere må være påmeldt innen 23. april. Dersom det ikke er fullt lag innen dette tidspunkt vil lagsdeltakere bli flyttet til individuell klasse. 

Startnummer. Alle som møter på Spinn og henter startnummer vil få gode Spinn tilbud.
Utdeles på handlekveld på Spinn Sykkelshop Sandnes torsdag 28. april fra klokken 15:00 til 18:00 og i startområdet innen 09:45.

Seeding. Puljene blir seedet ut fra seedingssystem i samarbeid med Turritt.com. Det vil blir utført seeding før rittet. Etter dette vil arrangør putte rytter i ledig pulje, og seeding kan ikke garanteres.

Mailer vedrørende seeding blir ikke besvart hvis det ikke er gjort noe feil i seedingen.

Rittene vi seeder ut fra, er de siste års resultater fra følgende ritt:

Mairittet 2019 og 2018
Spinnsprinten 2020 og 2019
Tysværrittet 2020

Puljeinndeling og starttider. For å være sikker på seeding i åpne grupper (individuell start) må man være påmeldt senest innen 23.april kl 23:59.

Rittleder. Vidar B. Sørensen Sandnes SK: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., 91340839

 

Sandnes SK - satser på begge kjønn

Jenter og gutter

Kvinner og menn

Sandnes SK - satser på alle aldersgrupper

Barn og ungdom

Junior og senior

Mosjonist, veteran og pensjonist

Sandnes SK - satser på alle syklegrener

Landevei

Sykkelkross

Bane

Terreng